Blogi

Ekologisin verkkopalvelu 2024 -kunniamaininta Kriteeripankki -palvelulle Grand One -kilpailussa

Julkaistu

26.03.2024

Asiakkaamme Motiva – valtion kestävän kehityksen yhtiö sai menestystä Grand One -kilpailun kategoriassa Ekologisin verkkopalvelu. Suunnittelemamme sivusto kriteeripankki.fi sai paitsi paikan finalistina, niin lopulta myös kunniamaininnan palkintojenjakotilaisuudessa 21.03.2024.

Motivan ja teknisen toteutuksen kumppanimme Exoven kanssa tehty yhteistyö vihreämmän digitalisaation parissa sai ansaittua näkyvyyttä, kun kriteeripankki.fi sai kunniamaininnan Grand One 2024 -kilpailussa. Suunnittelemamme palvelu oli päässyt jo finalistien joukkoon, mistä olimme valtavan iloisia. Lisäksi palkintojenjakotilaisuus toi vielä kirsikaksi kakun päälle kunniamaininnan. Olemme valtavan otettuja kunniamaininnasta. Vaikka tärkeintä on pitää katse tulevaisuuteen ja edetä kohti aina seuraavia vastuullisia palveluita, niin välillä on myös syytä pysähtyä hetkeksi iloitsemaan mahtavista projekteista, joita olemme saaneet kunnian tehdä.

Haluamme myös onnitella kategorian voittajaa Sivistysliitto Kansalaisfoorumi SKAF ry:tä sekä kaikkia Ekologiset verkkosivut -finalisteja. Koska vastuullisempaa digitalisaatiota pitää tehdä yhteistuumin, meitä ei pelota ohjata myös kilpailijoiden (eli muiden kestävää digitaalisuutta edistävien toimijoiden) pariin. Siispä: voit tutustua muihin ekologisin verkkopalvelu -finalisteihin Grand Onen sivustolla.

On myös syytä antaa aplodit Grand Onelle siitä, että ekologisin verkkopalvelu -kategoria on nyt lanseerattu. Kestävämpi digitalisaatio on asia, jota on tärkeä edistää yhdessä tuumin. Hyvä!

Käyttäjä selaa kannettavalla tietokoneella Kriteeripankki.fi -palvelun etusivua, jossa voi suodattaa itselleen tarpeellisia vastuullisuuskriteerejä.

Miten ekologinen verkkopalvelu suunnitellaan ja muotoillaan?

Olemme päässeet suunnittelemaan Kriteeripankin yhdessä monialaisen, rautaisen tiimin kanssa. Osallistavan yhteiskehittämisen prosessin myötä osa asiantuntijoista on myötävaikuttanut osana ydintiimiä, osa taas enemmän taustajoukoissa. Joka ikinen osaa ottanut on kuitenkin kantanut kortensa kekoon toimivan, ekologisen palvelun ja työn kruunaavan kunniamaininnan eteen.

Lue lisää työstämme Motivan ja toteutuskumppani Exoven kanssa palvelun suunnittelussa Kriteeripankin case-tekstistä.

Millainen ekologisin verkkopalvelu 2024 -kunniamainninnan saanut Kriteeripankki on?

Kriteeripankki on ilmainen julkinen alusta, joka jakaa tietoa vastuullisuuskriteereistä julkisten hankintojen tekemisen tueksi. Kriteeripankista voit hakea hankinnoissa sovellettavia vastuullisuuskriteereitä hankittavan tuotteen tai palvelun sekä hankinnassa huomioitavan vastuullisuustavoitteen perusteella.

Käyttäjälähtöisyys ja ekologisuus turhien sivulatausten minimoinnilla on huomioitu palvelun suunnittelussa muun muassa niin, että kriteereitä voi hakea paitsi palvelun valmiita kategorioita eli taksonomioita hyödyntäen, niin myös omavalintaisilla hakusanoilla kuten luomu, joutsenmerkki tai green deal.

Myös käyttöliittymät on suunniteltu ekologisuus mielessä Green UI -periaatteilla. Muun muassa palvelussa käytetty tummasävyinen sivupohja kuluttaa vähemmän energiaa käyttäjän laitteilla kuin vaalea väripaletti käyttäisi. Kriteeripankki on myös toteutettu vihreän koodauksen periaatteita noudattaen.

Testaa itse: Siirry Kriteeripankkiin

Voit myös tutustua Kriteeripankkiin Grand One -sivustolla.

Share

Written by

Suvi Hämäläinen

Suvi Hämäläinen

Designer

  • suvi@exovedesign.com

More from the blog