Blogi

GA4:n käyttöönotto: askel askeleelta

Julkaistu

22.05.2023

Google Analyticsin edellinen versio, Universal Analytics, on monille tullut vuosien varrella tutuksi. Uusi Google Analytics 4 (GA4) eroaa kuitenkin toimintalogiikaltaan merkittävästi, mikä saattaa tehdä sen käyttöönotosta haastavaa. GA4 tarjoaa organisaatiollesi syvällisen ja monipuolisen näkymän käyttäjädataan, auttaen ymmärtämään paremmin käyttäjien käyttäytymistä ja tarpeita. Lisäksi se tarjoaa reaaliaikaisen datan seurannan ja edistyneitä analytiikkaominaisuuksia, jotka auttavat organisaatiotasi tekemään tarkempia ja luotettavampia päätöksiä strategian kehittämiseksi.

Analytiikan säännöllinen seuranta on tärkeää, esimerkiksi kuukausittainen seuranta voi olla hyvä aloitus. Ajoittain on myös hyvä tehdä kokonaisvaltaisempi verkkosivuston analytiikkakatsaus, jossa tarkistetaan, miten verkkosivut suoriutuvat ja miten käyttäjät todellisuudessa vuorovaikuttavat niiden kanssa. Jos analytiikka on jäänyt organisaatiossa taka-alalle, on GA4:n käyttöönotto hyvä heräte kiinnittää huomiota organisaation analytiikkakäytäntöihin.

Google Analytics 4:n asennus ja käyttöönotto

Käymme nyt läpi, miten Google Analytics 4:n asennus ja käyttöönotto voidaan toteuttaa. Seuraavassa on napakka ohjeistus Google Analytics 4:n asentamiseen meidän kokemustemme perusteella:

1. GA4:n Asennus

Asenna Google Analytics 4 sivustollesi. Tämä on ensimmäinen askel GA4:n käyttöönotossa. Lue täältä kuinka Google Analytics 4 asennetaan sivustollesi.

2. Organisaation ja tavoitteiden ymmärtäminen

Keskustele tiimisi kanssa, ymmärtääksesi paremmin yrityksesi tavoitteet ja kuinka ne liittyvät sivustosi toimintaan. Syvenny myös siihen, miten organisaatiosi käyttää tietoa ja minkälaista raportointia se tarvitsee. Mitkä ovat olennaisimmat mittarit, jotka kertovat tavoitteiden täyttymisestä?

3. Raporttipohjien luominen

Luo raporttipohjat olennaisimmille mittareille, jotka heijastavat yrityksesi tavoitteita ja tarjoavat arvokasta tietoa yrityksesi toiminnasta.

4. Raporttien jatkuva tarkkailu ja muokkaus

Seuraa raportteja säännöllisesti ja tee tarvittavia muutoksia varmistaaksesi, että raportointi tukee parhaiten organisaation tavoitteita ja päätöksentekoa.

5. Jatkuva oppiminen

Analytiikan seuranta ja sen kehittäminen on jatkuva prosessi. Seuraa kerättävää dataa ja sen tuomia konkreettisia hyötyjä organisaatiollesi. Pyri myös jatkuvasti tutustumaan GA4:n uusiin ominaisuuksiin. Näin voit parantaa raportointikäytäntöjä ja datasta saatavaa todellista hyötyä jatkuvasti.

GA4:n käyttöönotto ei ole pelkästään uusien raporttipohjien luomista. Tärkeää on ymmärtää organisaation tarpeet ja tavoitteet, ja kuinka GA4 voi tukea näitä. Onnistunut GA4:n käyttöönotto edellyttää myös jatkuvaa seurantaa, oppimista ja parantamista.

Käytä siis näitä ohjeita apunasi, kun aloitat GA4:n käyttöönottoa. Muista, että hyvä analytiikkastrategia ei ole staattinen, vaan jatkuva prosessi, joka vaatii säännöllistä tarkastelua ja päivittämistä.

Onnea matkaan GA4:n käyttöönotossa! Jos tarvitset lisäapua tai sinulla on kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä.

Lopuksi, tässä muutama hyödyllinen linkki, jotka voivat auttaa sinua GA4:n käyttöönotossa:

 

Lue täältä, kuinka autoimme Naisten Linja Suomessa ry:tä GA4:n käyttöönotossa.

Share

Written by

Pekka Antti-Poika

Pekka Antti-Poika

Futunautti

  • pekka@exovedesign.com
  • +358 40 587 6859

More from the blog