Asiakastarinat

Naisten Linja Suomessa ry: tavoitteellisempaa analytiikkaa GA4:n avulla

Asiakas

Naisten Linja Suomessa ry

Vuosi

2023

Naisten Linja Suomessa ry, joka on sitoutunut torjumaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja edistämään naisten tasa-arvoa, etsi tehokkaampaa tapaa käyttää Google Analytics 4:ää (GA4). Heidän tavoitteenaan oli parantaa verkkosivustonsa seurantaa ja raportointia. Exove Design, digitaalisten palveluiden asiantuntijatalo, tarjosi apuaan.

Projektin aikana Exove Designin ja Naisten Linjan tiimit työskentelivät yhdessä selvittääkseen, kuinka analyytikan seuranta raportoidaan Google Analytics 4:llä. Kahden analytiikkaklinikan aikana kävimme yhdessä asiakkaan kanssa läpi GA4:n toimintalogiikkaa, mittareita ja raporttipohjia. Tämä prosessi auttoi Naisten Linjaa ymmärtämään paremmin, GA4:n toiminnallisuuksia ja miten organisaation omat toiminnan tavoitteet vaikuttavat raporttipohjien rakentamiseen.

Tavoitteiden määrittely käyttöönoton perustana

GA4:n toimintaperiaatteet eroavat huomattavasti Universal Analyticsista, joka aiemmin tuki verkkosivuston analytiikkaa. GA4:n potentiaali, kuten sen manuaalinen työkalu raporttien muotoiluun, vaati Naisten Linjan syventymään laajasti GA4:n ominaisuuksiin ja ymmärtää uudelleen, miten heidän tulisi määritellä ja seurata organisaation tavoitteita. Naisten Linjan tiimi tarttui rohkeasti haasteeseen, mikä oli oleellista oppimisprosessissa.

“Kävimme yhdessä läpi GA4:sen perustoimintoja. Meille konkretisoitui se, mihin GA4:sta kannattaa Naisten Linjalla käyttää ja millaisia raportteja meidän kannattaa luoda. Kirkastimme myös yhdessä analytiikan mahdollisuuksia ja konkreettisia hyötyjä Naisten Linjalle “, toteaa yksi Naisten Linjan edustajista.

 

Ymmärrystä ja oivalluksia klinikkamallin avulla

Asiakas työsti itsenäisesti raporttipohjia tapaamisten välillä, mikä varmisti sen, että asiakas todella perehtyi työkalun toimintaan käytännössä ja otti sen haltuunsa.

“Klinikkamainen työskentely ja yhteiset kotitehtävät olivat erinomainen tapa tutustua GA4:seen.”

 

GA4:n käyttöönotto oli paitsi opettavainen myös hyödyllinen prosessi. Yksi merkittävä oivallus tuli, kun tiimit tutkivat, miten verkkosivuston lahjoituslinkkejä klikattiin. Tämän seurauksena lahjoituslinkin sijaintia päätettiin muuttaa.

Projektista työkalut omaehtoiseen ja tavoitteelliseen analytiikkatyöhön

Projektin aikana naisten linjalle kehittyi ymmärrys siitä miten ja millä perusteella raporttipohjia tulee tehdä. Vaikka GA4:n käyttöönotto osoittautui monimutkaiseksi, se tarjosi tärkeitä oivalluksia ja hyötyjä ja auttoi Naisten Linjan edustajat alkuun Google Analytics 4:n hyödyntämisessä.

“Exove Designin järjestämien työpajojen jälkeen minulla on motivaatiota ja rohkeutta kehittää GA4:sen käyttöä entisestään. Saimme tärkeitä työkaluja, ja klinikat olivat todella hyödyllisiä. Kiitos vielä Suville ja Katrille avusta ja hyvästä työstä.”

 

Tarvitsetko sinä apua Google Analytics 4:n käyttöönoton kanssa? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Tässä blogikirjoituksessamme käytännön vinkkejä GA 4:n kanssa alkuun pääsemiseksi.

Get in touch

Katri Pakula

Katri Pakula

Designer

  • katri@exovedesign.com

Share