Blogi

Valmistaudu kesäkauteen – varmista, että sivustosi tiedot ovat saavutettavia kaikille

Julkaistu

30.05.2024

Kesä on nurkan takana, ja matkailijat suunnittelevat innokkaasti seuraavia seikkailujaan. Onko sivustosi valmis vastaanottamaan heidät? Nyt on täydellinen hetki varmistaa, että tieto palveluistasi on saavutettavissa kaikille – niin kotimaan matkailijoille kuin kansainvälisille vieraille.

Miksi saavutettavuus on tärkeää matkailualalla?

Kun matkailijat etsivät tietoa kohteista, hotelleista, nähtävyyksistä ja palveluista, he tarvitsevat selkeitä ja esteettömiä verkkopalveluita. Saavutettava verkkosivusto mahdollistaa sen, että kaikki käyttäjät, riippumatta fyysisistä tai teknisistä rajoitteista, voivat suunnitella lomansa vaivattomasti. Tämä ei ole vain hyvää palvelua, vaan se myös laajentaa potentiaalista asiakaskuntaasi, esimerkiksi vanhempia ihmisiä ja näkörajoitteisia. Saavutettavuudesta on hyötyä kaikille sivustosi vierailijoille. Huomioimalla voit avata ovet laajemmalle yleisölle.

Saavutettavuuden parantaminen käytännössä

Kesäsesongin alkaessa käyttäjät arvostavat nopeaa ja helppoa pääsyä tietoon. Tässä muutamia käytännön vinkkejä, joilla voit parantaa kohteesi tiedon saavutettavuutta:

  1. Selkeä ja yksinkertainen kieli: Käytä selkeää kieltä ja vältä tarpeetonta jargonia. Varmista, että tekstit ovat helposti ymmärrettäviä ja informatiivisia.
  2. Visuaalinen selkeys: Huolehdi, että sivustosi visuaalinen ilme on selkeä. Kontrasti tekstin ja taustan välillä tulee olla riittävä, ja kuvien tulee tukea tekstiä eikä vain koristella sitä.
  3. Helppokäyttöisyys mobiililaitteilla: Varmista, että verkkosivustosi toimii sujuvasti kaikilla laitteilla, erityisesti mobiililaitteilla, sillä matkailijat käyttävät niitä usein liikkeellä ollessaan.
  4. Esteettömyysominaisuudet: Tarjoa vaihtoehtoisia tapoja saada tietoa, kuten ääneen luettavia versioita tai helppokäyttötiloja, jotka auttavat erityisesti näkörajoitteisia käyttäjiä.

Sivustosi saavutettavuutta voidaan mitata WCAG eli Web Content Accessibility guidelines (suomeksi Verkkosisällön saavutettavuusohjeet) toteutumisella.  Lisää tietoja saavutettavuudesta löydät esimerkiksi aluehallintoviraston sivuilta.

Saavutettavuuskatsauksesta liikkeelle

Me autamme sinua mielellämme varmistamaan, että verkkosivustosi on saavutettava. Saavutettavuuskartoitus on tehokas tapa tarkistaa, täyttääkö sivustosi kaikki nykyiset saavutettavuusvaatimukset. Tarkistamme sivustosi saavutettavuuden ja käytettävyyden WCAG 2.2 -kriteereiden mukaisesti, jotta jokainen sivustosi vierailija voi nauttia esteettömästä digitaalisesta kokemuksesta. Näin voimme tunnistaa ja korjata mahdolliset esteet, jotka voisivat rajoittaa käyttäjien pääsyä sivustosi sisältöön.

Tarjoamme nyt saavutettavuuskartoituksen erikoistarjouksena -10 % hintaan. Tarjous on voimassa 14.6.2024 asti.

Tutustu tarjoukseemme, jossa tietoa saavutettavuudesta, saavutettavuuskartoituksen sisällöstä sekä koodi jolla voit lunastaa tarjouksen.
Siirry tarjoukseen tästä linkistä.

Mikäli tarvitset lisätietoja niin ota pienellä kynnyksellä yhteyttä. Voit myös varata myös 30 min etätapaamisen tästä linkistä ja puhutaan tilanteestanne lisää.

Ei muuta kuin sivuston kesäsiivous käyntiin!

Share

Written by

Pekka Antti-Poika

Pekka Antti-Poika

Futunautti

  • pekka@exovedesign.com
  • +358 40 587 6859

More from the blog