Palvelut

Vastuullinen digitaalinen kasvu

Vastuullisuus on keskeinen osa nykyaikaista liiketoimintaa. Meidän vastuullisuuden palvelumme yhdistävät kolme kestävyyden näkökulmaa: ihmisten hyvinvointi, planeetan hyvinvointi ja kestävä liiketoiminta. Näitä näkökulmia sisältyy alla oleviin palveluihin, projektikohtaisesti erilaisilla painotuksilla.

Vastuullisuuskartoitus

Yhteistyössä organisaationne kanssa toteutettava vastuullisuuskartoitus on erinomainen aloitus vastuullisuusmatkallanne. Kartoitamme yhdessä teille oleellisimmat vastuullisuuden osa-alueet ja määrittelemme nykyisen tilanteen eri osa-alueilla. Tämä vaihe sisältää usein haastatteluja, työpajoja ja taustamateriaalien läpikäyntiä. Löydösten perusteella laadimme suunnitelman, joka auttaa organisaatiotanne kehittämään vastuullisuutta.

Vastuullisten prosessien fasilitointi

Vastuullisuusprosessien fasilitointi tapahtuu osallistavan prosessin kautta palvelumuotoilun metodein. Autamme organisaatiotanne tekemään ensimmäiset vastuullisuusaskeleet, integroimaan vastuullisuuden nykyisiin tuotteisiin ja palveluihin, tuotteistamaan uusia vastuullisia palveluita tai luomaan vastuullisuusohjelman, johon asetetaan relevantit mittarit ja tavoitteet.

Verkkopalveluiden vastuullisuus

Verkkopalvelun vastuullisuus on tärkeä osa vastuullista digitaalista kasvua. Verkkopalvelun vastuullisuuteen kuuluu muun muassa saavutettavuus, energiatehokkuus, onnistunut käyttökokemus ja viestintä. Lopputuloksena syntyy verkkopalveluiden pienempi hiilijalanjälki, parempi hakukonenäkyvyys, uusien yleisöjen tavoittaminen ja syvempi lojaliteetti. Tämä auttaa organisaatiotanne kasvamaan vastuullisesti ja kestävällä tavalla.

Mentaliteettina vastuullisuusmatka

Tärkeintä on ymmärtää, että vastuullisuus on tekoja ja vastuullisuuden kehittäminen tapahtuu askel kerrallaan. Puhummekin mielellämme vastuullisuusmatkasta – eli siitä, että pilkkoo vastuullisuuden edistämisen konkreettisiksi askeleiksi. Vastuullisuusmatkaa voi soveltaa riippumatta nykyisestä vastuullisuuden tasosta huolimatta. 

 

Exove Designin vastuullisuusprosessin kuvaus. Jalanjäljet jotka kulkevat kuvan vasemmasta laidasta oikeaan. Jalanjälkien väliin on sijoitettu vastuullisuusprosessin vaiheet numeroituna.
Exove Designin vastuullisuusprosessi

Enemmän on enemmän, kun kyseessä on vastuullisuus. Kaikkia toimia tarvitaan ja jatkuva oppiminen matkan varrella on tärkeää – jopa välttämätöntä säädösten ja kuluttajien odotusten muuttuessa ja kehittyessä.

Ota yhteyttä ja keskustellaan organisaationne vastuullisuudesta.

Lue täältä lisää omasta vastuullisuusmatkastamme (englanniksi).

 

Tutustu muihin palveluihimme

Share